Sushi

Sushi

Je moet ervan houden of niet! Onze kinderen vinden het heel lekker zolang er maar geen wasabi bij zit. Er zit vlak bij ons huis een sushi-afhaalwinkel, waar mama zichzelf regelmatig laat verwennen, maar helaas is dit niet glutenvrij door de rijstazijn die ze gebruiken in de sushirijst. Daarom maak ik het af en toe zelf, het is even een werkje en je moet er wat tijd voor vrij maken, maar de dankbare reacties van de kids maken dat het allemaal waard!

Nodig: bamboematje om te rollen, kommetje koud water, huishoudfolie, glutenvrije sojasaus, sushirijst, norivellen, rijstazijn (glutenvrij), Japanse mayonaise, ingrediënten voor het vullen zoals komkommer, avocado, verse vis zoals zalm, tonijn, paling. Je kan ook kiezen voor kant-en-klare bakjes tonijnsalade of zalmsalade.

Begin ’s morgens alvast met het koken van de sushirijst volgens de verpakking zodat het de tijd heeft om af te koelen. Als het helemaal afgekoeld is voeg je de rijstazijn toe voor een extra smaak (zie ook de bereiding op de verpakking).

Als je de sushi gaat maken zorg dan dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen en alle ingrediënten klein hebt gesneden.

Leg een stuk huishoudfolie dat groter is dan het bamboematje op het bamboematje en leg daarop een norivel. Maak je vingers nat, pak een handvol rijst en verdeel dit over het norivel tot ca. een halve cm dikte, druk het voorzichtig aan. Laat een strook van ongeveer 2 cm over om straks te gebruiken om de rol ‘dicht te plakken’. Leg in het midden de ingrediënten die je graag wilt met een streep Japanse mayonaise erbij. Start het dichtrollen met gebruik van het baboematje en zorg dat de huishoudfolie er straks nog af kan. Maak de strook van het norivel nat met je vingers en plak dit vast aan de rol. Draai de huishoudfolie er strak omheen door aan de zijkanten deze rond te draaien (zoals het papiertje om een toffee/zuurtje). Leg de rol zo in de koelkast om nog wat op te stijven. Ga zo door tot de norivellen of ingrediënten op zijn.

Voor het serveren haal je de rollen uit de koelkast, verwijder de folie en snijd de rollen met een scherp mes in gelijke stukken. Serveer met de (glutenvrije) sojasaus, succes verzekerd! Probeer ook eens een zoete (glutenvrije) sojasaus, dit vinden kinderen vaak erg lekker. Te vinden bij een toko of de grotere supermarkt.

Reactie plaatsen

1 van 4