Spitskool rolletjes met gehakt

Spitskool rolletjes met gehakt

Dit recept vond ik op een website toen ik nog zoveel spitskool had liggen en niet goed kon bedenken wat ik daarmee kon maken. Het zag er lekker uit op het plaatje dat erbij stond en ik dacht: ‘dat kan ik ook’. Ik maakte er mijn eigen variatie van.

Ik bakte mager gehakt met een uitje en wat knoflook samen met gemalen gember en kerriekruiden. De spitskool vellen blancheerde ik even in kokend water om ze wat zachter te maken (helpt ook tegen het scheuren). Daarna legde ik op elk vel twee eetlepels met gehaktmengsel en rolde het dicht. In de ovenschaal een beetje tegen elkaar aanleggen. Olie erover is niet echt nodig en dan 15-20 minuten in de oven. Laat de spitskool niet verbranden. Ik kookte er nog rijst bij, dit kan je ook nog met het overgebleven gehaktmengsel los eten.

Een variatietip: meng de rijst met het gehaktmengsel en rol dat samen in de spitskool.

Reactie plaatsen

1 van 4