Glutenvrije spinazietaart met ham en kaas

Glutenvrije spinazietaart met ham en kaas

Vroeger als kind aten wij heel vaak ‘spinazietaart’. Mijn moeder maakte altijd 2 bakplaten vol met dit heerlijke gerecht genoeg voor een gezin van 6. Nu maak ik het glutenvrij voor ons gezin, maar het is een grote uitdaging welk bladerdeeg je daar het beste voor kan gebruiken.

Deze keer gebruikte ik het kant-en-klare bladerdeeg van Schär Gluten Free. Laat deze eerst goed ontdooien en bedek een bakplaat met bakpapier.

Leg het bladerdeeg erop en bedek de helft met spinazie (diepvries deelblokjes zijn het handigst). Daar bovenop leg je plakken schouderham en plakken kaas. Daarna vouw je de bladerdeeglap er overheen en druk met een vork de zijkanten goed op elkaar zodat er geen spinazie uit kan lopen. Ik zet de bakplaat in een op 200 graden voorverwarmde oven voor zeker 45 minuten. Bekijk goed of de bodem gaar is voordat je deze er weer uit haalt.

Reactie plaatsen

1 van 4