Glutenvrije spinazietaart

Glutenvrije spinazietaart

Dit is een echt familierecept. Ik zie het nog voor me hoe mijn moeder twee bakplaten compleet gevuld met bladerdeegvellen uit de oven haalt. Die twee bakplaten waren meestal binnen no-time leeg. Want dit was ons favoriete familiegerecht!

Dit moest ik mijn kinderen natuurlijk ook leren eten, alleen nu wel in een glutenvrije versie.

Ik heb verschillende soorten bladerdeeg geprobeerd, maar ik kom steeds terug op het glutenvrije bladerdeeg van Schär. Goed laten ontdooien van tevoren en iets dunner uitrollen met een deegroller zodat je een mooi groot vel krijgt om mee te werken.

Neem een bakplaat, leg daarop een bakvelletje en het uitgerolde bladerdeeg. Leg in het midden een half deel met bevroren deelblokjes van grof gehakte spinazie (die van de Lidl is prima en glutenvrij!) en laat de andere helft vrij. Daarbovenop een klein beetje peper en zout (naar smaak, kan ook zonder). Daar op plakjes schouderham en dan plakjes kaas. Zorg dat alle spinazie bedekt is.

Vouw het bladerdeeg erover heen en zorg dat alle randjes dicht zitten. Gebruik natte handen om het bladerdeeg aan elkaar te laten kleven.

Zet in de oven op 200 graden voor ca. 30-45 minuten. Let erop dat het niet aanbrandt maar dat wel de onderkant gaar is. Eventueel de oven de laatste 10 minuten iets lager zetten (bijv. op 180 graden). Het is normaal dat er toch ergens wat vocht ontsnapt, dat is niet erg! Eet smakelijk en laat mij weten wat je ervan vindt.

Reactie plaatsen

1 van 4