In plaats van lasagnebladen kan je elke lasagne maken met aubergine.
Voorbereiding: Snijd de aubergine in dunne plakken, bestrooi ze met zout, laat ze even liggen (20-30 minuten) en dep af met keukenpapier. Denk eraan dat het gerecht verder geen extra zout meer nodig heeft.
Voor de saus en bij een gezin van 5 gebruik ik meestal een pond gehakt, 400 gram gesneden pasta groenten (met ui, prei, champignons en paprika), 1 of 2 blikken tomatenblokjes en 2 potten tomatensaus.
Neem een grote hapjespan en bak eerst het gehakt gaar. Voeg daarna de groenten toe en bak deze ca. 5 minuten mee. Daarna kunnen de tomatenblokjes en tomatensaus erbij en laat deze met de deksel op de pan ca. 5 minuten sudderen.
Neem een ovenschaal en ga laagsgewijs de schaal vullen met de aubergine en de saus. Begin en eindig met de saus en zorg ervoor dat de aubergine goed ondergedompeld zijn, zodat ze in het vocht kunnen garen. Beleg de bovenkant met (geraspte of in plakjes gesneden) mozzarella en eventueel nog wat geraspte kaas.
Zet de ovenschaal 30-40 minuten in de oven op 200 graden.