Samen met de (glutenvrije!) IKEA Rösti rondjes bouwde ik een torentje van courgette koekjes. Voor de bite strooide ik er wat uitgebakken spekjes overheen. Om de courgette koekjes te maken heb je nodig:
2 grote courgette geraspt (of 1 bakje geraspte courgette a 400 gram)
1 klein blikje mais uitgelekt
2 lente-uitjes fijngesneden
1 handvol muntblaadjes fijngesneden
4 eieren
12 eetlepels Schär Universal of andere glutenvrije bloem/meelmix
1 tl zout
1 tl suiker
1 snuf versgemalen peper
Meng de courgette met lente-uitjes en munt. Roer daarna de eieren, meelmix, zout, suiker en peper er goed doorheen. Neem een of twee koekenpannen en bak de kleine pannenkoekjes in een beetje boter op gemiddeld vuur aan beide zijden bruin. Tip: gebruik een opscheplepel om het mengsel in de pan te scheppen en gebruik de bolle kant van de lepel om het mengsel in een ronde vorm te drukken. Keer het koekje pas om als deze los komt van de bodem.