Af en toe probeer ik weer eens wat nieuwe recepten uit, zoals dit glutenvrije bananenbrood met chocola. Ik zou het liever een cake willen noemen, want hij is zachter dan brood. Eigenlijk hou ik helemaal niet van bananen, maar manlief en de kids vonden deze heerlijk!
Neem 3 rijpe bananen met 3 eieren en een theelepel kaneel en zet de staafmixer er even flink op. Als je een mooie mix hebt voeg je 180 gram gv havermeel, 1 zakje bakpoeder, 20 gram cacao, 1 zakje vanille suiker en 100 gram (kristal) suiker toe. Deze mix je nog even door tot je een degelijk beslag hebt. Giet het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal of cakevorm. Pak nog 1 rijpe banaan en snijd deze over de lengte doormidden en leg ‘m boven op het beslag.
Ik bakte deze op 180 graden in 40 minuten gaar. Steek er even een satéprikker in om te zien of de cake goed gaar is vanbinnen. Geniet ervan!