Cijfertaart met graafmachines

Cijfertaart met graafmachines

Toen mijn jongste zoon 3 jaar werd, waren we net verhuisd naar onze tijdelijke huurwoning en zaten de meeste bakvormen en bakspullen ergens in een doos in de opslag. Ik heb me suf gepiekerd wat ik voor hem zou maken, niet te ingewikkeld maar wel een taart die ‘cool’ zou zijn. Lange leve Pinterest, want daar kwam ik verschillende variaties van deze ‘bouwplaats’ taart tegen en zo ontstond het idee om deze ‘3’ te maken.

Bij de Action vond ik de perfecte maat bouwautootjes en bij de Xenos slaag ik altijd voor de glutenvrije biscuitmix van Tasty Me. De botercrème mix is van de Jumbo. De kleurstof is bij verschillende winkels verkrijgbaar en ik had nog een pak glutenvrije brownies uit de actieperiode van de Lidl staan.

Ik heb de brownie gebakken en twee ronde taartvormen met biscuitdeeg. Ook op Pinterest kan je vinden hoe je cijfers maakt van biscuitdeeg. Dit ging vrij makkelijk.

Op de ‘3’ heb ik eerst een potje Chocolade Ganache (Jumbo – Simply Create) leeggegoten en daarop de brownie verkruimeld. Op de zijkanten heb ik met een plat spuitmondje het groene ‘gras’ van onder naar boven opgespoten. De autootjes erbovenop en de taart was klaar! Mijn zoontje vond de taart ‘supercool’ – kind blij, mama blij!

Reactie plaatsen

1 van 4